[Press article: Köningswinter DE*]

BERUHRENDE KLANGE, BEWEGENDE WORTE Der Verein Pro Klassik schließt die Konzertreihe „Nie Wieder Krieg“ mit einer Kombination aus Musik, Bildern und Texten *VON GABRIELA QUARG   KÖNIGSWINTER. Es war ein musikalisches Mahnmal gegen den Krieg, das Desar Sulejmani und 0lsi[…]

[Press article: Tirana Post*]

Olsi Leka, violonçelisti i parë i orkestrës nacionale belge, që evropianët e ruajnë si ujët e pakët. *Realizuar për TIRANAPOST nga Klaudeta SKËNDERASI.   Nëse ju ka rënë rasti të dëgjoni a lexoni ndonjë nga intervistat e muzikantëve shqiptarë (e[…]

Récital en Images “1914-18”

  À l’occasion du centenaire de la fin de la Grande Guerre, le violoncelliste Olsi LEKA s’est associé au pianiste Peter CAELEN et au photographe Frédéric PAUWELS pour une création unique combinant musique classique, photographie contemporaine, et prose et poésie[…]

Récital en images, le CD

Un CD qui s’inscrit en continuité du “Récital en images” lié à la commémoration de la Grande Guerre.   PÉRÉGRINATIONS par Lucie Van de Walle, le 19 septembre 2018:   Début de cette année, j’annonçais un “Récital en images” lié à la[…]

Summer academy 19-29 august, Tata Lake, Hungary

Summer course. 19 – 29 august 2018, Tata lake, Hungary Course information: Teachers: http://www.concertotata.hu/professors.html Boarding: http://www.concertotata.hu/housing.html Tuition fees: http://www.concertotata.hu/tuition-and-fees.html More information & inscription:   http://www.concertotata.hu  

Rondom Felix..

Rondom Felix…   Programma Felix Mendelssohn | Variaties Concertantes in D opus 17 | Romance sans paroles opus 109 Fanny Mendelssohn-Hensel | Fantasia in g | Capriccio in As Robert Schumann | Drei Fantasiestücke opus 73 Ignaz Moscheles | Sonate in Es[…]

Pamja më e bukur e Shqipërisë në Bruksel (FOTO)

www.faktor.al Të dielën, në Konservatorin Mbretëror të Brukselit nën emrin “Muzikë dhe Mitologji”, një grusht shqiptarësh gjithë talent, mblodhën në një koncert një publik frankofon dhe shqiptar për t’i prezantuar me një Shqipëri ndryshe nga ajo që mund të kenë[…]