Olsi LEKA

cellist

Biografie van Peter CAELEN

Pianist Peter Caelen studeerde aan de conservatoria van Maastricht en Amsterdam bij Frans van Beveren, Joop Celis en Willem Brons. Hij vervolgde zijn studie bij Peter Feuchtwanger in Londen en Thomas Duis in Saarbrücken. Daarnaast volgde hij masterclasses bij musici als Peter Donohoe, Lazar Berman, Eugen Indjic, Piotr Paleczny en Jan Michiels.

Peter Caelen trad in heel Europa op, o.a. in Amsterdam (Concertgebouw), Rotterdam (De Doelen), Londen, Oxford (Holywell Music Room), Brussel (Grote Zaal Koninklijk Conservatorium), Saarbrücken (Saarbrücker Kammerkonzerte), Koblenz (Rhein Mosel Halle), Rome en Espoo (Sellosali). Daarnaast was hij te gast op festivals als het Mozart Festival, de Klevischer Klaviersommer, de Mendelssohn-Tage, het Feuchtwanger Klavierfestival en het Kamarihelmi Festival.

Als solist trad hij op met verschillende orkesten en als kamermusicus werkte hij met tal van musici, waaronder Simone Lamsma, Esther Yoo, Lisanne Soeterbroek, Olsi Leka, Hans van Kerckhoven, de Atrium en Carducci Strijkkwartetten, leden van het Concertgebouworkest en het Symphonieorchester des Bayrischen Rundfunks en de blazers van de Deutsche

Kammerphilharmonie Bremen.  In 1994 won Peter Caelen de eerste prijs van het Prinses Christina Concours in Den Bosch. In 2001 was hij finalist van het Internationale Johannes Brahms Wettbewerb in Pörtschach (Oostenrijk) en in 2006 werd hij onderscheiden met een diploma tijdens de World Music Competition Ibla Grand Prize in Italië. Door Muziek Centrum Frits Philips in Eindhoven werd hij in 2005 gepresenteerd als ‘Zuiderlicht’. Hij werd als veelbelovend talent in de gelegenheid gesteld zijn eigen concertserie samen te stellen.

Peter Caelen was te beluisteren en te zien op zowel Nederlandse als buitenlandse radio- en tv-zenders, waaronder Radio Vier en SWR. Er verschenen cd’s met werken van Nordgren, Berg, Schönberg, Beethoven, Brahms, Bach, Wagner, Debussy, Prokofief, Haydn, Schubert en Liszt.

Peter Caelen gaf masterclasses in Engeland en Finland. Ook is hij jurylid bij concoursen in binnen- en buitenland (o.a. Belfius Classics).Sinds 2006 is Peter Caelen leider van de Virenze Concerten op Kasteel Rijckholt. Met ingang van seizoen 2014-2015 is hij eveneens artistiek leider van Stichting Muziek Klassiek Gulpen.

Next Post

Previous Post

© 2024 Olsi LEKA

Theme by Anders Norén