Olsi LEKA

cellist

Biografie van Samia BOUSBAÏNE

Samia BOUSBAÏNE, van Franse nationaliteit, maakte op vierjarige leeftijd haar muzikaal debuut in het Conservatorium voor Muziek, Dans en Dramatische Kunst van Roubaix (Frankrijk).

Als dertienjarige behaalde ze met unanimiteit en met grote onderscheiding haar Eind-Diploma Harp alsook de Gouden Medaille.

Op zestienjarige leeftijd behaalde ze de Eerste Prijs Vervolmaking en de Gouden Medaille voor Kamermuziek met unanimiteit en gelukwensen van de jury.

Ze vervolmaakte haar harpspel onder de leiding van Professor Susanna MILDONIAN aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel, en behaalde het Master’s Diploma Harp en het Master’s Diploma voor Kamermuziek met grootste onderscheiding.

Tevens behaalde ze er het Aggregaat in Psycho-Pedagogie.

Ze behaalde de volgende prijzen in internationale wedstrijden:

  • Tweede Prijs International Harp Concours, Brussel (België)
  • Tweede Prijs Concours International Felix Godefroid Namen (België)
  • Tweede Prijs Internationale Harpwedstrijd, Godöllö (Hongarije)
  • Ereprijs Ingeborg Köberle, Brussel (België)

Ze treedt regelmatig op als harpiste bij de volgende orkesten:
Antwerpen Symphony Orchestra, het National Belgian Orchestra, l’Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, het Orkest van de Koninklijke Muntschouwburg, l’Orchestre Philharmonique de Luxembourg, het Ictus ensemble.

Vanaf 2011 wordt ze in de hoedanigheid van solo-harpiste uitgenodigd door Antwerp Symphony Orchestra.

Van 2005 tot 2013 begeleidde ze de wereld beroemde violist en dirigent Augustin DUMAY bij tal van concerten en opnames, op diens vraag. Hij nodigde haar eveneens uit als soliste bij l’Orchestre de Chambre de Wallonie.

Ze vormt het DUO EDEN samen met Olsi LEKA(cello-solo van het Belgian National Orchestra en Professor aan de Conservatoria van Brussel en Antwerpen).

Next Post

Previous Post

© 2024 Olsi LEKA

Theme by Anders Norén