[Press article: Wegberger DE]

Boten eine ergreifende Vorstellung in der Wegberger Mühle: die beiden Musiker Olsi Leka am Violoncello und Desar Sulejmani am Piano. Wegberg Ein multimediales Gedächtniskonzert in der Wegberger Mühle nimmt mit klassischer Musik, zeitgenössischer Fotografie und Texten von Soldaten eindrücklich Bezug auf[…]

[Press article: Tirana Post*]

Olsi Leka, violonçelisti i parë i orkestrës nacionale belge, që evropianët e ruajnë si ujët e pakët. *Realizuar për TIRANAPOST nga Klaudeta SKËNDERASI.   Nëse ju ka rënë rasti të dëgjoni a lexoni ndonjë nga intervistat e muzikantëve shqiptarë (e[…]

[Press article] Récital en images, le CD

Un CD qui s’inscrit en continuité du “Récital en images” lié à la commémoration de la Grande Guerre.   PÉRÉGRINATIONS par Lucie Van de Walle, le 19 septembre 2018:   Début de cette année, j’annonçais un “Récital en images” lié à la[…]

[Press article] Tirana AL

“Nga majat e skenave europiane te sakrifica dhe arritjet”, rrëfehet artisti i madh Olsi LEKA: Krenaria ime për Shqipërine dhe burimi i frymëzimit. Nga Fernada Cenko për TEMA online aktualitet, Kur flitet për muzikën ndërkombëtare, muzikën që pushton skenat më[…]

Pamja më e bukur e Shqipërisë në Bruksel (FOTO)

www.faktor.al Të dielën, në Konservatorin Mbretëror të Brukselit nën emrin “Muzikë dhe Mitologji”, një grusht shqiptarësh gjithë talent, mblodhën në një koncert një publik frankofon dhe shqiptar për t’i prezantuar me një Shqipëri ndryshe nga ajo që mund të kenë[…]

Entre les lignes

Échos de la Grande Guerre PÉRÉGRINATIONS par Lucie Van de Walle, le 04 janvier 2018 n novembre 2018, il y aura 100 ans que l’armistice mettait un point final à la Grande Guerre. Des films, des émissions de radio et des documentaires[…]

Discovering Albania through Music and Mythology

published by: Kate Holman Brussels, 11 march 2018   Cellist Olsi Leka, pianist Desar Sulejmani, actor Anila Dervishi and classical singer Blerta Zhegu offer an intriguing insight into the heart of Albanian culture through the country’s traditional music and legends, at the[…]