Olsi LEKA

cellist

[Concert] The liberation (NL)

Margraten (NL) /

Ode aan de vrijheid in muziek,woord en beeld /

Ingang: GRATIS (reserveren is verplicht via de volgende link:)

https://www.75jaarliberation.nl/programma/899/ode-aan-de-vrijheid-in-kunst-woord-en-muziek

Ode aan de vrijheid in muziek, woord en beeld

Een avondvullend programma waarin een Ode aan de Vrijheid wordt gegeven door jong talent uit de (EU)regio.

Opening tentoonstelling
Vanaf 18.00 uur wordt de tentoonstelling van Hogeschool Zuyd studenten (MAMDT) en ‘Before we Forget’ van Anneliek Peters (I-Arts) feestelijk geopend. Alle belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

‘Deel je Verhaal’ en pianoconcert ‘Recital en beeld’
Aansluitend wordt vanaf 20.00 uur het programma voortgezet in Oos Heim. Dit programma bestaat uit de persoonlijke verhalen over 75 jaar bevrijding van ‘Deel je Verhaal’ en het pianoconcert ‘Recital en beeld’.

Voor 75 jaar Liberation in Margraten en Mesch biedt stichting ‘Deel je Verhaal’ een platform aan jongeren om het thema ‘Ode aan de Vrijheid’ van verschillende kanten te belichten. Er zijn verschillende teams van middelbare scholieren samengesteld die hun eigen ervaring omtrent het thema ‘Ode aan de Vrijheid’ via de Facebookgroep, website en/of op één van de podiummomenten delen. Hierbij worden ze door professionals van ‘Deel je Verhaal’ gecoacht. Een aantal scholieren delen hun ‘Ode aan de Vrijheid’ deze avond in Oos Heim.

Peter Caelen (piano) en Olsi Leka (cello) voeren het pianoconcert ‘Recital en beeld’ uit. Dit pianoconcert geeft met beelden en teksten die weer wat er speelde in deze ingrijpende periode van WO II. Er wordt materiaal en documenten uit de directe regio gebruikt. Ook bij de muziek keuze is er een directe link met de oorlog. Denk hierbij bijvoorbeeld aan muziek van Dmitri Shostakovich. Het pianaconcert richt zich vooral op bewustwording, er wordt stilgestaan bij de vragen: ‘Wat heeft de bevrijding en de dood van al deze mensen voor ons betekend? Wat betekende het ontstaan van de Europese samenwerking en hoe groot is de betekenis hiervan?’ 

In verband met het beperkt aantal plaatsen is het programma in Oos Heim uitsluitend toegankelijk met een ticket.

Next Post

Previous Post

© 2024 Olsi LEKA

Theme by Anders Norén