Olsi LEKA

cellist

CD “Reminiscence”- nederlands

Sale!

15,90

Cellist Olsi LEKA, pianist Peter CAELEN en fotograaf Frédéric PAUWELS creëerden ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van het einde van Wereldoorlog I een unieke herdenkings-CD, die klassieke muziek, hedendaagse fotografie en geschriften van toenmalige soldaten en hun geliefden tijdens de oorlog, samenbrengt.[…]

Category:

Description

[…]De muziekkeuze van deze CD staat symbool voor de gevoelens, gedachten en liefdesdromen die deze generatie in zich droeg. Ze stamt uit het rijke repertoire voor cello en piano en roept de universaliteit van gevoelens op die een band vormde tussen al die mensen los van elke ideologische en patriottische overtuiging. 

De foto’s van het boekje zijn van de hand van Frédéric PAUWELS die 700 kilometer van de Westelijke frontlijn bereisd heeft, beginnend in Nieuwpoort (België) om te eindigen in de Franse Vogezen. Hij geeft de littekens weer die de oorlog achterliet in het landschap dat hij doorkruiste. Hij bezocht loopgraven, vele monumenten en  tevens ‘dorpen die stierven voor Frankrijk’; vervuilde spooksteden waar geen leven meer mogelijk was na de oorlog.

 

Uittreksels van de CD

MOUCHETTE X. Brief van een klein Frans meisje aan haar papa aan het front.

« Liefste papa, Mama zegt dat ze erg kwaad op je zal zijn als je niet meteen naar huis komt om mijn verjaardag te vieren. Ze zegt ook dat je chocolaatjes moet meebrengen. Haast je dus maar gauw naar huis weg van die expeditie in het het noorden. Trouwens, wat zijn die expedities? Liefste papaatje, kom snel naar huis zodat ik in je armen kan springen! De juffrouw op school heeft ons geleerd dat we een salvo kusjes moeten afvuren  naar onze papas om de donkere wolken boven hun hoofden te verjagen. Jouw kleine meid die alle dagen aan je denkt wanneer ze ’s avonds naar de hemel kijkt. Voor mijn papa, mijn held. »

 

Additional information

Weight 67 g
Dimensions 1 × 14 × 16 cm
Betaling per overschrijving

Prijs: 15,90€

Rekeningnummer: BE41 7320 5237 5910
BIC: CREGBEBB
Vermeld naam en verzendadres in de mededeling.

*Verzendkosten:
– België: 2€ (CD en verzending 17,90€)
– Europa: 4,00€ (CD en verzending 19,90€)
– Wereldwijd: 4,70€ (CD en verzending 20,60€)
– Geschenkverpakking: + 1€ gelieve in de mededeling de namen van zender en bestemmeling alsook het verzendadres te vermelden.
– Duur van de verzending: 2 – 15 dagen afhankelijk van de bestemming

Info: orphe.asoc@gmail.com

Next Post

Previous Post

© 2023 Olsi LEKA

Theme by Anders Norén