Olsi LEKA

cellist

Recital – Piano’s Maene Rekem

Robert Schumann                                           Adagio & Allegro opus 70

Igor Strawinsky                                                Suite Italienne (arr. Gregor Piatigorsky)

Piotr Iljitsj Tschaikowski                               Pezzo capriccioso opus 62

Antonin Dvořák                                               Waldesruhe opus 68 nr. 5

César Franck                                                    Sonate in A

Olsi Leka en Peter Caelen hebben sinds het begin van hun samenwerking in 2017 veelvuldig opgetreden in heel Europa en daarbuiten. Zo gaven ze concerten in de Concerts de Midi in Brussel, de Grote Zaal van het Brussels Conservatorium, Da’ning Theatre in Shanghai, Harbin Concert Hall, het International Festival Summer in Ljubljana Old Town en het Alba Music Festival. In maart 2019 maakten ze een tournee naar China waar zij in oktober 2023 zullen terugkeren. Ze waren te beluisteren op radiozenders als KLARA en Musiq’3. In 2018 verscheen hun eerste cd ‘Réminiscence’.

De Albanees/Belgische cellist Olsi Leka werd al op 24-jarige leeftijd solocellist van het Belgian National Orchestra. Zijn concertactiviteiten brengen hem over de hele wereld. Hij werkte met pianisten als Daniel Blumenthal, François-René Duchable, Liebrecht Vanbeckevoort…Tevens is hij als professor verbonden aan de Koninklijke conservatoria van Brussel en Antwerpen.

Peter Caelen concerteert eveneens op vele belangrijke podia in Europa en Azië., waaronder het Concertgebouw Amsterdam, de Doelen Rotterdam, Beijing Concert Hall, Qingdao Grand Theater Concert Hall, het Erasmushuis Jakarta, de Saarbrücker Kammerkonzerte en Holywell Music Room Oxford. Hij werkt samen met musici als Simone Lamsma, Esther Yoo, de Carducci en Atrium Strijkkwartetten en Benno Schollum.

Parkeren vrij.

Next Post

Previous Post

© 2024 Olsi LEKA

Theme by Anders Norén